Dostupni linkovi

PODGORICA


U Podgorici je konstituisan novi saziv Skupstine Crne Gore. Za predsednika Skupstine izabran je ponovo lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapic, a jos uvek je neizvesno da li ce dosadasnji premijer Milo Djukanovic prihvatiti da bude mandatar za sastav nove Vlade.
Apsolutnu vechinu, od 41 poslanika od ukupno 81, ima dosadassnja vladajucha koalicija Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije.
Slede koalicija "Srpska lista" sa 12 poslanika, dok koalicija Socijalisticcke narodne partije, Narodne stranke i Demokratske srpske stranke i Pokret za promjene imaju po 11 poslanicckih mesta.
Tri mandata na izborima su pripala koaliciji Liberalne partije i Bossnjaccke stranke, a po jedan su dobile tri stranke sa albanskim nacionalnim predznakom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG