Dostupni linkovi

BEOGRAD


Sastanak glavne tuzziteljke Hasskog tribunala Karle del Ponte i srpskog republicckog tuzzioca za ratne zloccine Vladimira Vukccevicha zavrssen je posle visse od pet sati.
Del Ponteova je posle tog susreta u zgradi Specijalnog suda otissla na sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadichem.
Portparol hasskog tuzzilasstva Anton Nikiforov rekao je novinarima da su sastanku, pored Karle del Ponte i Vladimira Vukccevicha prisustvovali i ssefovi dve bezbednosne sluzzbe, a na pitanje koji, Nikiforov je odgovorio "vi to znate - najvazzniji".
Upitan da li je Radovan Karadzzich "novi uslov za Srbiju", Nikiforov je zapitao - "A kada je prestao da bude?".
Del Ponteova bi sutra trebalo da se sretne i sa premijerom Srbije Vojislavom Kosstunicom i ssefom diplomatije Vukom Drasskovichem.
Glavna tuzziteljica Hasskog tribunala razgovarala je krajem prossle nedelje u Helsinkiju, sa evropskim komesarom za prossirenje Olijem Renom, ocenivssi da Srbija nije napravila pomak u hvatanju hasskog begunca Ratka Mladicha i drugih optuzzenih.
Occekuje se da che EU sredinom oktobra pozvati Del Ponteovu da proceni da li Srbija ccini sve ssto mozze da uhapsi generala Mladicha i druge optuzzene, na osnovu ccega cce Brisel odlucciti da li che sa Beogradom obnoviti pregovore o pridruzzivanju koje je prekinula u maju, possto srpske vlasti nisu izruccile Mladicha u obechanom roku.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG