Dostupni linkovi

TBILISI


Gruzija che danas predati ccetiri ruska oficira, koje su gruzijske vlasti uhapsile i optuzzile za sspijunazzu, u nadlezznost predstavnika Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).
Predsedavajuchi ove organizacije, belgijski ministar spoljnih poslova Karl de Huht (Karel De Gucht) trebalo bi kasnije danas da doputuje u Tbilisi, gde che se sastati sa gruzijskim predsednikom Mihailom Sakassvilijem.
Ssaakasvili je nessto ranije okvalifikovao kao preteranim optuzzbe ruskog predsednika Vladimira Putina da Gruzije sprovodi drzzavni terorizam i otima taoce, kao i da gruzijskim rukovodstvom upravljaju sponzori iz inostranstva,
Rusija je povukla vechi deo diplomatskih sluzzbenika iz Tbilisija u znak protesta i saopsstila da je obustavila dogovoreno povlaccenje vojske iz dve ruske vojne baze u Gruziji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG