Dostupni linkovi

BEOGRAD


Glavna tuzziteljica Hasskog tribunala Karla del Ponte razgovarache danas i sutra sa drzzavnim vrhom Srbije o saradnji Beograda sa Medjunarodnim sudom i sprovodjenju akcionog plana vlade Srbije.
Ona je o tome, krajem prossle nedelje u Helsinkiju, razgovarala sa evropskim komesarom za prossirenje Olijem Renom, ocenivssi da Srbija nije napravila pomak u hvatanju hasskog begunca Ratka Maldicha i drugih optuzzenih.
Occekuje se da che EU sredinom oktobra pozvati Del Ponteovu da proceni da li Srbija ccini sve ssto mozze da uhapsi generala Mladicha i druge optuzzene, na osnovu ccega cce Brisel odlucciti da li che sa Beogradom obnoviti pregovore o pridruzzenju koje je prekinula u maju, possto srpske vlasti nisu izruccile Mladicha u obechanom roku.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG