Dostupni linkovi

SARAJEVO


Na izborima u nedelju za Predsednisstvo Bosne i Hercegovine najvisse glasova za bossnjacckog cclana, prema nezvaniccnim podacima, osovjio je lider Stranke za BiH (SBiH) Haris Silajdzzich, kandidat Stranke nezavisnih socijaldemokrata Nebojssa Radmanovich ubedljivo vodi u nadmetanju za srpskog predstavnika, dok u utrci hrvatskog cclana Predsednisstva BiH, vodi kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) ZZeljko Komssich, kako saopsstavaju u ovoj stranci. Medjutim, Ivo Miro Jovicc iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH occekuje da cce on pobediti, isticcucci "Komssich neche mochi da bude hrvatski cclan Predsednisstva BiH, jer ga nije biralo hrvatsko biraccko telo".
Na parlemntarnim izborima Stranka nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika odnela je ubedljivu pobedu u Republici Srpskoj, osvojivssi visse od 50 odsto glasova, dok u Federaciji i Stranka demokratske akcije i Socijaldemorkatska partija tvrde da su dobile najvisse glasova.
Centralna izborna komisija najavila je da cce potpunije rezultate objaviti u ponedeljak u 21. ccas.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG