Dostupni linkovi

PRIMOŠTEN


Neprihvatljivo je da SAD rješavaju probleme cijelog svijeta, izjavio je danas u Primoštenu, na proslavi svog 75-tog rodjendana bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov. "Sjedinjene Države moraju se više oslanjati na međunarodne institucije i javno mnijenje, a ne samo na svoje saveznike", kazao je Gorbačov u hotelu Zora u društvu brojnih visokih gostiju.
"To znači da su SAD postale nedemokratska zemlja. Želimo SAD koje će partnerstvo koristiti kao najbolje rješenje", istaknuo je posljednji predsjednik Sovjetskog Saveza.
Kada je o terorizmu riječ, Gorbačov smatra da se ne radi o sukobu civilizacija, nego o sve većem rascjepu izmedju bogatih i siromašnih te činjenici da su milijarde ljudi gladne.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG