Dostupni linkovi

SARAJEVO


Ispred zgrade Vijeća ministara BiH i Komisije za reviziju državljanstava naturaliziranih osoba danas su organizirani mirni protesti povodom donošenja odluka o oduzimanju državljanstava osobama afro-azijskog porijekla.
“Ukoliko Komisija donese odluke o oduzimanju bh. državljanstva, najmanje 400 ljudi će ostati bez državljanstva, a 1.200 djece će ostati bez svojih očeva”, kazao je tokom protesta predsjednik Udruženja Ensarija Avad Aiman. "To je klasično kršenje ljudskih prava", dodao je on.
“Mi smo stekli državljanstva na osnovu zakona u BiH i želimo da zaštitimo svoja prava. Mi nismo teroristi. Mi smo protiv terorizma, kriminala, nezakonitih radnji. Mi smo za vladavinu prava”, kazao je Aiman.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG