Dostupni linkovi

BEOGRAD


Demokratska stranka predsednika Srbije Borisa Tadica prikazala je u petak na konferenciji za novinare snimak tribine Srpske radikalne stranke na kojoj je knjizevnik Momir Lazic pretio "izdajicama Srbije", te od nadleznog tuzzilasstva zatrazila mere protiv radikala zbog govora mrznje.
Na tribini Srpske radikalne stranke, odrzane u maju ove godine u Batocini kod Kragujevca, knjizevnik Momir Lazic je rekao da IRA kaznjava izdajice ubijanjem najstarijeg deteta, bez obzira na godine, i pucanjem u levu nogu ocu tog deteta, te dodao da ce i u Srbiji "uskoro mnogi sepati na levu nogu zbog izdaje".
Momir Lazic je godinama blizak Vojislavu Seselju i Srpskoj radikalnoj stranci, koja je i izdavac njegovih knjiga. U Srpskoj radikalnoj stranci isticcu da Lazic nije njen cclan.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG