Dostupni linkovi

PODGORICA


Najznačajniji zadaci crnogorske vlade do kraja godine biće zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i ulazak u članstvo NATO-ovog programa Partnerstvo za mir, kazao je danas premijer Crne Gore Milo Djukanović. U razgovoru sa izvestiocom Evropskog parlamenta za Crnu Goru Marcellom Vernolom, Djukanović je istakao opredjeljenost svoje vlade za dalje reforme.
Evropski parlament bi trebalo krajem oktobra da usvoji rezoluciju o perspektivi Crne Gore u Uniji nakon obnove državnosti, objavio je Vernola.
Krivokapić i Vernola su rekli novinarima u Podgorici da će uspostavljanje stabilnih odnosa i saradnje crnogorskog i Evropskog parlamenta predstavljati značajnu pomoć na putu Crne Gore prema Evropskoj uniji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG