Dostupni linkovi

BERLIN


Visoki predstavnik Evropske Unije za spoljnu politiku Havijer Solana i glavni iranski pregovaracc Ali Laridzani nisu tokom danassnjeg susreta u Berlinu postigli dogovor o spornom nuklearnom programu Teherana.
"Postigli smo izvestan napredak o naccinu na koji bi potencijalni pregovori trebalo da se vode. Ostala su otvorena joss neka vazzna pitanja. Biccemo u kontaktu", istakao je Solana.
Ali Laridzani je najavio da cce razgovori biti nastavljeni.
"Danas smo razgovarali o proceduri buduccih pregovora i vecc smo skoro dossli do ressenja. Nadamo se da ccemo veoma brzo zapocceti glavne pregovore", kazao je Laridzani.
Iran nije isposstovao rok Saveta bezbednosti UN da do 31. avgusta obustavi obogaccivanje uranijuma, pa velike sile razmatraju uvodjenje sankcija Teheranu ukoliko ne odustane od svog programa u zamenu za paket podsticajnih mera medjunarodne zajednice.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG