Dostupni linkovi

KOSOVSKA MITROVICA


Mogućnost podele Kosova je isključena, ono će ostati celovito a problemi se mogu rešiti decentralizacijom vlasti, izjavio je u Mitrovici, na kraju trodnevne posete Kosovu, pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Aziju Danijel Frid (Daniel Fried)
On je kazao da predlog za ressenje statusa Kosova, koji che izraditi specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari, mora sadrzzati odredbe o decentralizaciji kao i o zasstiti istorijskog nasledja na Kosovu, dodajucci da cce medjunarodna zajednica ostati na tom prostoru i po donossenju ressenja za status.
Kontakt grupa che se "potruditi da se ressenje pronadje ove godine pregovorima", kazao je americcki zvaniccnik i podsetio da su cclanovi Kontakt grupe "jasno rekli da nijedna strana ne mozze jednostrano da blokira proces utvrdjivanja statusa".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG