Dostupni linkovi

BEOGRAD


Sudjenje ssestorici optuzzenih za visse ratnih zloccina u opsstini Zvornik 1992. godine, nastavlja se danas pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beograd svedoccenjem ministra odbrane Srbije Zorana Stankovicha, koji je 1992. godine boravio u oblasti Zvornika kao struccnjak za sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije iz Beograda.
Na poccetku sudjenja 28. novembra prossle godine, prvooptuzzeni predsednik zvorniccke "privremene vlade" Branko Grujich (61) i drugooptuzzeni komandant Teritorijalne odbrane (TO) Branko Popovich (alias Marko Pavlovich) (57) negirali su da su znali, ali da nisu spreccili zloccine u CCelopeku.
Prema optuzznici, u Domu kulture u CCelopeku tokom maja i juna 1992. godine pripadnici jedinice TO Zvornika "ZZute ose" ubili su najmanje 19 iz grupe od 163 zlostavljanih Bossnjaka iz sela Divicc.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG