Dostupni linkovi

BEOGRAD


U Beogradu će danas biti nastavljeno suđenje petorici pripadnika jedinice Škorpioni. Najavljeno je da će sudski vještak dati iskaz o video snimku strijeljanja šestorice Bošnjaka kod Trnova. Predviđeno je i ponovno svjedočenje nekadašnjeg pripadnika ove jedinice Slobodana Stojkovića, koji je snimio ubistvo.

HAG
Iz Haškog tribunala je saopšteno da će presuda bivšem predsjedniku Skupštine Republike Srpske Momčilu Krajišniku biti izrečena u srijedu 27. septembra. Za Krajišnika koji je optužen za genocid nad nesrpskim stanovništvom, Tužilaštvo je tražilo doživotnu kaznu, dok je odbrana predložila da bude oslobođen po svim tačkama optužnice.

VATIKAN
Gotovo svi amasadori islamskih zemalja akreditovani pri Vatikanu, prihvatili su poziv Pape Benedikta Šesnaestog da se sa njim sastanu danas kako bi im objasnio svoje misli o islamu i poslaniku Muhamedu. Svoj dolazak potvrdilo je 18 ambasadora. Na sastanak su pozvani i predstavnici islamskih organizacija u Italiji. Očekuje se da će Papa objasniti svoje poglede na odnose između hrišćanstva i islama, te razjasniti svoje izlaganje u Njemačkoj, kada se tokom govora pozvao na sporan citat vizantijskog cara o poslaniku Muhamedu. Taj citat je islamski svijet ocijenio uvrjedljivim.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG