Dostupni linkovi

VASSINGTON


Americcki predsednik Dzzordzz Buss izjavio je danas da je zaprepasschen izjavom da su SAD, posle teroristicckih napada 11. septembra 2001, zapretile Pakistanu da che ga bombardovati ako ne bude saradjivao u borbi protiv terorizma.
Buss je pohvalio pakistanskog predsednika Perveza Mussarafa ssto je nakon napada na Njujork i Vassington bio jedan od prvih stranih lidera koji je stao uz SAD kako bi "doprineo iskorenjivanju neprijatelja".
Mussaraf je na zajednicckoj konferenciji za novinare rekao da mirovni
sporazum izmedju njegove vlade i plemena duzz pakistansko-avganistanske granice ne znacci pruzzanje podrsske talibanima.
SAD su, nakon napada od 11. septembra 2001, zapretile Pakistanu da che ga zzestoko bombardovati i vratiti ga u kameno doba, ukoliko ne bude saradjivao u ratu protiv terorizma, rekao je Mussaraf u intervjuu koji che americcka televizija CBS emitovati u nedelju.
On je precizirao da je tadassnji zamenik drzzavnog sekretara SAD Riccard Armitidzz, uputio tu pretnju preko direktora pakistanske obavesstajne sluzzbe.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG