Dostupni linkovi

BUDIMPESSTA


Glavna opoziciona madjarska partija Fides odlozziche miting zakazan za subotu u Budimpessti, zbog zabrinutosti za bezbednost zemlje. Fides je ranije danas odbacio zahteve vlade, predsednika republike i svih parlamentarnih stranaka da odlozzi subotnji skup.
Madjarska vlada pozvala je opozicione partije da danas razgovaraju o neredima koji od ponedeljka traju u Budimpessti, ali je opozicija to odbila.
Visse od 10.000 gradjana okupilo se i sinoch, treche vecce zaredom, ispred parlamenta u Budimpessti, zahtevajuchi ostavku premijera Ferenca Djurccanja. U sukobima policije i gradjana nochas je povredjeno 17 osoba.
Demonstracije u Madjarskoj poccele su u ponedeljak uvecce nakon priznanja Djurccanja da je uocci izbora u aprilu lagao o rezultatima rada vlade.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG