Dostupni linkovi

MOSKVA


Sef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da predlozi koje treba da pripremi specijalni predstavnik generalnog sekretara UN-a za pregovore o statusu Kosova Martti Ahtisaari nece imati ultimativan karakter, vec ce sluziti kao osnova za nastavak pregovora.
Lavrov je naglasio da su kljucne tacke pozicije Rusije o Kosovu - sporazumno resenje problema, bez uspostavljanja vestackih krajnjih rokova - ostale na snazi i da su iskazane u saopsstenju Kontakt grupe.

PRISSTINA
Vlada Kosova je pozdravila saopsstenje Kontakt grupe i angazzovanje njenih drzzava-cclanica u ovoj, kako se navodi, izuzetno znaccajnoj fazi za Kosovo.
Savetnik premijera Kosova Agima CCekua, Avni Arifi ocenio je veoma znaccajnim stav Kontakt grupe da proces utvrdjivanja statusa treba da se okoncca do kraja ove godine.
Vlada Kosova je, prema njehovim reccima, neprekidno opredeljena da ispuni standarde demokratskog drusstva, obezbedi multietniccnost Kosova i da zasstiti manjinske zajednice.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG