Dostupni linkovi

529 - OKO, BUDIMO REALNI


Mirna SADIKOVIC - Gordana KATANA - Žana KOVACEVIC - Dženana HALIMOVIC - Ivan KATAVIC - Muhamed BERBIC


  • Zajedno smo skupa: predizborne poruke ovogodišnjih izbora su najnemaštovitije do sada, ocjenjuju građani. Dvanaest prioritetnih problema koji muče građane BiH malo koja politička opcija je svrstala u svoje prioritete.

  • Oko, budimo realni : u proteklih 11 godina i sedam izbornih ciklusa građani su se umorili od lažnih obećanja. Ove godine građanske inicijative nastoje promijeniti dosadašnju praksu pasivnog odnosa javnosti prema političkim strukturama koje ovu državu vode u propast.

  • Mogu ako hoću: odgovarajući na nacionalistički obojenu predizbornu retoriku, UNDP je uradio istraživanje mogu li bh. građani različitog imena živjeti zajedno i biti u ljubavi.

  • Grlom u jagode: vruća tema ovih dana je i surogat reforma visokog obrazovanja. Zakon ni na vidiku, a bolonjski proces svaki fakultet tumači na svoj način. Studenti, zbog kojih je navodno ovaj proces i prihvaćen, platit će danak.

  • Konkurs za priču sa sretnim krajem: primjer mlade Tuzlanke koju godinama prilikom zapošljavanja diskriminišu zbog hronične bolesti govori o tome da je kršenje ljudskih prava u ovoj zemlji postalo pravilo.

XS
SM
MD
LG