Dostupni linkovi

NJUJORK


Predsednici drzava ili vlada, ministri i drugi zvaniccnici zemalja clanica UN-a okupljaju se u ponedjeljak u Njujorku uoci pocetka 61. godisnjeg zasedanja Generalne skupsstine svetske organizacije, na kojem ce se osim rasprave o kljucnim pitanjima medjunarodne bezbednosti, privrednom razvoju, pre svega Afrike, ljudskim pravima, razoruzzanju, humanitarnoj pomocci, govoriti i o nasledniku generalnog sekretara UN Kofija Anana, kome krajem ove godine istice drugi petogodisnji mandat.
Skup ce u utorak svecano otvoriti Kofi Anan, a nakon njega uccesnicima cce se obratiti americki predsednik Dzordz Buss (George W. Bush).
Najavljen je i nastup iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinedzada, ccija se zemlja zbog svog vecc duze vreme nalazi u zzizzi medjunarodne pazznje.
Najavljeno je da ce tokom zasedanja Generalne skupsstine UN govoriti visse od 80 sefova drzava ili vlada.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG