Dostupni linkovi

BEOGRAD


U Specijalnom sudu u Beogradu je ponovo poccelo sudjenje pripadnicima zemunskog klana jer se dosadasnji predsednik sudskog veca Marko Kljajevic povukao iz procesa. Prvooptuzzeni Milorad Ulemek
Legija izjavio je ponovo, kao i na istom prethodnom sudjenju, da nije kriv za zloccine za koje ga tereti optuzznica.
Nakon ostavke sudije Marka Kljajevicha, sudskim vechem predsedava sudija Milimir Lukich, koji je bio cclan vecha.
Pripadnici zemunskog klana terete se za 15 ubistava, tri otmice i teroristiccke napade na preduzeche Difens roud i sedisste Kosstuniccinog DSS-a u Beogradu.

PODGORICA
Crnogorski predsednik Filip Vujanovic najavio je da ce za mandatara za sastav nove Vlade predloziti dosadasnjeg premijera Mila Dukanovica. Vujanovic je rekao da je taj predlog ocekivan s obzirom na dosadasnji ucinak Vlade koja je doprinela obnovi crnogorske drzavnosti, brzom ulazku u medjunarodne organizacije i bilateralnom priznanju Crne Gore.
U visse navrata se pominjalo da bi premijer Milo Djukanovicc, koji je na premijerskoj ili predsednicckoj funkciji od 1990., mogao da se povucce nakon ovih izbora zbog umora.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG