Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsedavajuchi Predsednisstva BiH Sulejman Tihich kritikovao je najavljani sporazum tuzzilasstava BiH, Srbije i Hrvatske, prema kojem che se optuzzenima za ratne zloccine suditi prema mestu prebivalissta, a ne drzzavi gde je ratni zloccin poccinjen.
"Sud Bosne i Hercegovine sudio bi samo Bossnjacima, jer bi optuzzeni Srbi i Hrvati otissli u susedne zemlje", saopsstio je danas Tihich. On je naveo da, ako je glavni tuzzilac Tuzzilasstva BiH Marinko Jurccevich napravio takav dogovor, to svakako nije mogao ucciniti u ime Bosne i Hercegovine, vech samo u svoje ime i iskljuccivo u interesu drugih drzzava.
Tihic je pozvao Ured visokog predstavnika, OEBS i druge relevantne medjunarodne institucije da blagovremeno preduzmu mere kako bi bio spreccen ovakav dogovor jer to nije u interesu istine, pravde, uspostavljanja poverenja medju narodima i boljih odnosa medju drzzavama.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG