Dostupni linkovi

BEC


Sef Medunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohammed El Baradei izrazio je nadu u ponedeljak da ce biti otvoreni pregovori izmedu Irana i medjunarodne zajednice o razresavanju spora oko nuklearnih aktivnosti Teherana.
Francuski predsednik Zzak Ssirak (Jacques Chirac) je zatrazio u ponedjeljak nastavak dijaloga s Iranom, predlazzucci da pet stalnih cclanica Saveta bezbednosti plus Nemaccka odustanu od obraccanja svetskoj organizaciji.
Ovo je prvi put da jedan evropski lider jasno izrekne da obustavljanje obogacivanja urana nije "preduslov" za pregovore medjunaroddne zajednice i Teherana.
U Beccu je poccela godissnja skupsstina IAEA na kojoj cce biti recci i o izraelskom nuklearnom pitanju, o civilnoj "banci nuklearnog goriva", uz rusko-americku podrsku, kako bi se izbeglo da mnoge zemlje same obogacuju uran.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG