Dostupni linkovi

Minirano vozilo ministra unutrašnjih poslova


Portparol Kosovske policijske službe Sabrije Kamberi kaže da je eksplozija uništila privatno vozilo ministra Redžepija, audi A-4. Eksplozija nije izazvala posledice po ljude, sem što su popucala stakla na obliznjim kućama:

«Sumnja se da je eksplozivna naprava bila podmetnuta ispod vozila dok je ministar bio u svom stanu. Usled eksplozije je ostećeno i jedno drugo vozilo, ali nema povređenih. Kosovska policijska služba je, neposredno nakon eksplozije, zaustavila dve osobe koje se u policijskoj stanici u Gnjilanu ispituju."

Istovrermeno, predsednik Kosova, predsednik Skupštine i Vlada Kosova su najoštrije osudili podmetanje eksplozivne naprave pod vozilo ministra unutrašnjih poslova i zatražili hitno otkrivanje izvrsilaca ovog dela i njihovo izvođenje pred lice pravde. "Ocenjujući ovaj napad kao napad na institucije zemlje, predsednik Sejdiu zahteva od organa reda da izvršioci ovog kriminalnog akta budu pronađeni i izvedeni pred organe pravde”, kaze se u saopstenju iz kabineta predsednika Kosova. Snazno osuđujući ovaj tezak kriminalni akt, predsednik Skupštine Kosova Kolj Beriša ističe da su oni »bez sumnje upereni protiv mira i stabilnosti na Kosovu, u odlučujućem trenutku za napore u završavanju procesa utvrđivanja stausa Kosova».
XS
SM
MD
LG