Dostupni linkovi

BEOGRAD


Suđenje optuženima za pomaganje haškom optuženiku Ratku Mladiću počeće 27. septembra u Drugom opštinskom sudu u Beogradu.
Kako je izjavila portparol tog suda Marina Klarić-Živković, predsjednik sudskog vijeća biće sudija Dejan Dobrosavljević, ali se ne zna da li će suđenje biti javno ili će se glavni pretres održati bez prisustva javnosti.
Drugo opštinsko tužilaštvo podiglo je 14. jula protiv Jovana Đoge, Saše Badnjara, Borislava Ivanovića, Predraga i Stanka Ristića, Ljiljane Vasković, Ratka Vučetića, Tatjane i Bojana Vaskovića i Marka Lugonje.
Oni su krili Mladića i na druge načine pomogli da on ne bude otkriven iako su znali da je Haški tribunal protiv njega podigao optužnice za 15 krivičnih djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava, navodi se u optužnici.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG