Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministar kulture Srbije Dragan Kojadinović izjavio je danas Radio-televiziji B-92 da smatra kako bi trebalo pooštriti kazne medijima koji ne poštuju Zakon o javnom informiranju kako bi na taj način bili suzbijeni klevetanje i govor mržnje.
To je izjavio dan nakon što je tabloid "Kurir" objavio tekst pod naslovom "Ustaški jatak" u kojem je navedeno da je otac potpredsjednice Vlade Srbije Ivane Dulić Marković, po nacionalnosti Hrvatice, "skrivao" poslije Drugog svjetskog rata jednu osobu za koju tabloid navodi da je kasnije osuđena jer je kao pripadnik ustaških jedinica počinila zločine nad Srbima.
Stranka G17 Plus je objavila da će njena potpredsjednica i vicepremijerka Srbije Ivana Dulić Marković tužiti tabloid "Kurir" ako ne bude nikakve reakcije Državnog tužilaštva.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG