Dostupni linkovi

WASHINGTON


Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George Bush je pozvao na jedinstvo u ratu protiv terorizma rekavši da će taj rat trajati sve dok jedna strana ne bude pobjedila.
"Rat nije gotov i neće biti gotov dok ne pobedimo mi ili teroristi", rekao je predsjednik Bush u obraćanju naciji povodom pete godišnjice terorističkih napada na New York i Washington.
Rekao je i to da se varaju oni koji misle da bi povlačenje američke vojske iz Iraka otklonilo opasnosti od terorističkih napada na Sjedinjene Američke Države. "Kakve god da su greške počinjene u Iraku, najveća greška bila bi misliti da će nas teroristi, ako se povučemo, ostaviti na miru. Sigurnost Amerike zavisi od rezultata borbe na ulicama Bagdada", rekao je američki predsjednik.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG