Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džordž Buš (George Bush) je pozvao na jedinstvo u ratu protiv terorizma rekavši da će taj rat trajati sve dok jedna strana ne bude pobedila.
"Rat nije gotov i neće biti gotov dok ne pobedimo mi ili teroristi", rekao je predsednik Buš protekle noći (u ponedeljak u 21:00 uveče po američkom istočnom vremenu) u obraćanju naciji povodom pete godišnjice terorističkih napada na Njujork i Vašington.
Rekao je i to da se varaju oni koji misle da bi povlačenje američke vojske iz Iraka otklonilo opasnosti od terorističkih napada na Sjedinjene Američke Države. "Kakve god da su greške počinjene u Iraku, najveća greška bila bi da mislimo da će nas teroristi, ako se povučemo, ostaviti na miru. Sigurnost Amerike zavisi od rezultata borbe na ulicama Bagdada", rekao je predsednik Buš.
Čelnik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), Majkl Hejden (Michael Hayden), je ocenio u obraćanju podređenima da je visoki kadar Al Kaide desetkovan i da je u proteklih pet godina ubijeno više od 5.000 terorista.
XS
SM
MD
LG