Dostupni linkovi

NOVI PAZAR


U pucnjavi na birackom mjestu u Novom Pazaru ubijen je Ruzdija Durovic, kandidat za odbornika Liste za Sandzak Sulejmana Ugljanina.
Tom prilikom ranjen je i njegov brat Sulejman. Za sada se ne zna ko su poccinioci.
Novopazarska policija je saopsstila vecceras da je identifikovala i privela dva uccesnika tucce koja je prethodila ubistvu Ruzzdije Durovicha.
Koalicija Lista za Sandzzak je za ubistvo optuzzila trojicu pripadnika obezbedjenja lidera Sandzzaccke demokratske partije Rasima Ljajicha.
Ljajich je odbacio te optuzzbe i kazao da je nekoliko cclanova SDP-a pretucceno na biracckim mestima. On je potvrdio da je SDP povukla svoje cclanove iz biracckih odbora jer je nakon ubistva Ruzzdije Durovicha, kako je naveo, "usledio opssti haos".
Prema Ljajichevim reccima, incident u kome je ubijen Durovich se dogodio tako ssto su cclanovi Stranke demokratske akcije pretukli cclana biracckog odbora iz SDP-a koji je nakon toga pozvao svoje prijatelje. Zatim je, kako je naveo, dosslo do opsste tucce i pucnjave.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG