Dostupni linkovi

BECC


Glavni iranski nuklearni pregovaracc Ali Laridzzani i visoki predstavnik za spoljnu politiku EU Havijer Solana izjavili su danas da je postignut napredak u pregovorima koji imaju za cilj da se izbegne uvodjenje sankcija Iranu zbog spornog nuklearnog programa te zemlje.
"Razgovarao sam visse od sedam sati sa doktorom Laridzanijem. Sasatanak je bio koristan, jer smo razjasnili neke prethodne nesporazume", kazao je Solana
"Ostvarili smo konstruktivan napredak i saglasili smo se o mnogim pitanjima."
Krajem avgusta istekao je rok iz Rezolucije Saveta bezbednosti kojom se predvidaju sankcije u sluccaju da Teheran ne odustane od obogaccivanja uranijuma.
Solana i Laridzzani su najavili da che se ponovo sastati naredne sedmice.

KABUL
Talibani su preuzeli odgovornost za ubistvo guvernera avganistanske provincije Paktija Hakima Tanivala. On, njegov neccak i telohranitelj stradali su napadu bombassa samoubice ispred ulaza u ured guvernera.
Istovremeno, NATO je saopsstio da je u sadejstvu sa avganistanskom vojskom ubijeno 94 talibanskih pobunjenika na jugu Avganistana.
Poslednja akcija je deo operacija Meduza, koja je zapoccela 2. septembra u cilju suzbijanja Talibana na tom podruccju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG