Dostupni linkovi

PODGORICA


Do podne je na biralista u Crnoj Gori izaslo je oko 137.000 gradjana, ili 24, 7 odsto upisanih biraca, saopstio je Centar za demokratsku tranziciju koji prati danasnje parlamentarne i lokalne izbore u toj drzzavi. Inace, građani Crne Gore izašli su danas na prve opste izbore sazvane nakon proglasenja nezavisnosti. Biralista će biti otvorena do 21 sat kako bi 485.000 birača izabralo 81 zastupnika od 747 kandidata na stranackim listama. Prema anketama, koalicija "Za evropsku Crnu Goru" premijera Mila Djukanovića uziva podršku 45,1 posto birackog tijela i u velikom je vodstvu pred opozicijom predvođenom Narodnom socijalističkom strankom koja ima podrsku 18,8 posto biraca.

PODGORICA
Demokratski savez Albanaca u Crnoj Gori i organizacja Albanska alternative uputile su pismo crnogorskim zvanicnicma, u kojem su izrazili protest zbog jucerassnje akcije crnogorske policije u Tuzima kod Podgorice.
Crnogorske vlasti su, tom prilikom, uhapsile 14 osoba osumnjicenih za teroristicke aktivnosti u trenutku kada se u zemlji održavaju parlamentarni izbori. Medju uhapsenim osobama nalaze se i tri Amerikanca, porijeklom s Balkana. Protivteroristicke jedinice su saopstile da su zaplijenile veliku kolicinu oruzja u regionu s vecinskim albanskim zivljem iz Malesije, blizu granice s Albanijom. Uhapsene osobe su uglavnom albanske nacionalnosti.
Operacija je vodjena u saradnji s albanskim vlastima, izjavio je sef crnogorske policije Veselin Veljovic.
  • 16x9 Image

    Budo Vukobrat

    Novinarstvom se počeo baviti 1973. godine kao reporter u Televiziji Sarajevo. Više od 13 godina u programima RSE angažovan na novinarskim i uredničkim poslovima.

XS
SM
MD
LG