Dostupni linkovi

BEČ


Pregovori Beograda i Prištine o budućnosti Kosova nastavljeni su jutros u Beču raspravom o zaštiti vjerske i kulturne baštine. Šefica Koordinacionog centra za Kosovo Sanda Rašković-Ivić izjavila je da je u pregovorima o zaštiti kulturne i vjerske baštine došlo do odredjenog napretka i da je na sastanku vladala "mnogo bolja" atmosfera nego u prethodnim rundama.
Tijekom poslijepodneva delegacije će razgovarati i o pravima nacionalnih zajednica. Pitanju zaštite manjina do sada je bio posvećen samo jedan sastanak, 8. kolovoza, u čijem radu su predstavnici kosovskih Srba odbili sudjelovati jer smatraju da Srbi ne mogu biti tretirani kao manjina u svojoj državi.

BEOGRAD
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Washingtonu u da bi nametanje rješenja za status Kosova ugrozilo izgradnju demokracije na Balkanu i dovelo u pitanje opstanak multietničkih zemalja u regiji i svijetu, no također je upozorio da u svim razgovorima u Washingtonu provejava mišljenje da bi Kosovu trebalo dati neki vid nezavisnosti, te istaknuo da to treba otvoreno reći srpskoj javnosti.
Tadić se danas sastaje se s američkim ministrom obrane Donaldom Rumsfeldom.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG