Dostupni linkovi

SARAJEVO


Na listi suradnika Al Qaide, koju je sastavilo Vijeće sigurnosti UN a na osnovu obavještajnih podataka SAD i EU, nalaze se imena trojice državljana BiH, ali i nekoliko organizacija i fondacija koje su imale kancelarije u BiH, prenosi današnje "Oslobođenje".
Predsjednik Komisije za reviziju državljanstava BiH Vjekoslav Vuković potvrdio je da se radi o naturaliziranim bh državljanima koji nisu diostupni organima gonjenja jer stalno mijenjaju adrese stanovanja.
Na istom popisu, kojeg je objavio i Interpol, nalazi se i nekoliko stranih organizacija koje su imale kancelarije širom svijeta i u BiH. Jedna od njih je organizacija Jedna od njih je organizacija Al Haramain Al Masjed Al-Aqsa charity foundation, čije su urede u Sarajevu i Travniku, kako je na svojoj listi zabilježio i UN, svojevremeno zatvorile vlasti BiH.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG