Dostupni linkovi

VASSINGTON


Americcki drzzavni sekretar Kondoliza Rajs (Condoleezza Rice) i predsednik Srbije Boris Tadich danas su se slozzili da bez occuvanja demokratije u Srbiji nema stabilnosti i prosperiteta ni u Srbiji ni na Balkanu.
Oni su potpisali sporazum (SOFA) kojim se regulissu prava i obaveze americckog vojnog personala na teritoriji Srbije.
Tadich je Rajsovoj preneo stav pregovaracckog tima Beograda o statusu
Kosova. "Mogu otvoreno da kazzem da ima razlike u missljenju oko buduchnosti Kosova i Metohije, ali je veoma vazzno da nakon tih pregovora imamo ccvrste i dobre odnose sa SAD. To je stratesski interes Srbije", rekao je Tadich novinarima.
Kondoliza Rajs je kazala da je s Tadichem imala "veoma dobar razgovor" i dodala da je potpisani sporazum vrlo vazzan za odnose dve zemlje.
Predsednik Srbije, koji je u sredu doputovao u posetu SAD, danas popodne che se sastati sa americckim potpredsednikom Dikom CCejnijem i odrzzati predavanje u fondaciji Heritidzz.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG