Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić poručio je zvaničnicima Republike Srpske i Srbije da "prestanu s klevetama na generala Atifa Dudakovića i Peti korpus Armije Republike BiH koji su časno branili i odbranili državu od agresije, a narod od uništenja".
Tihić je reagirao na zahtjeve predsjednika Republike Srpske Dragana Čavića da Sud BiH i Tužilaštvo u Hagu procesuiraju "zločince iz 5. korpusa Armije BiH".
"Posljednji snimak još jednom pokazuje i dokazuje da su u minulom ratu zločini počinjeni od strane Armije BiH i da su naređivani i izvršavani iz samog vrha vlasti ratne Vlade BiH i komande Armije BiH", saopšteno je iz Čavićevog kabineta.
Alternativna televizija (ATV) iz Banja Luke emitovala je u utorak uveče amaterski video snimak datiran 16. aprila 1995. godine na kojem komandant 503. brigade Petog korpusa Hamdija Delalić svojim vojnicima, i vojnicima 505. bužimske i 510. brigade naredjuje da koriste sva sredstva u obračunu sa srpskim snagama i borcima Fikreta Abdića.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG