Dostupni linkovi

SARAJEVO


Pripadnici Državne granične službe BiH su na Sarajevskom aerodromu uhapsili Dragana Samoukovića, koji se tereti za ratni zločin, zločin protiv civila i zločin protiv čovječnosti, javila je sinoć Televizija Federacije BiH.
Prema još nepotvrđenim informacijama, Samouković je uhapšen prekjuče, a DGS je objavila da je juče predate nadležnim sudskim vlastima.
Kako nezvanično saznajemo, Samouković je navodno boravio u Rusiji, a na Aerodromu u Sarajevu je uhapšen po izlasku iz aviona na liniji Beograd – Sarajevo.
Pregledom pasoša, naime, utvrđeno je da se radi o osobi za kojom je izdata potjernica.
Nije objavljeno, niti se za sada može doći do informacija na osnovu čije je potjernice Samouković uhapšen, niti ko ga je optužio, dakle, radi li se o vlastima BiH, Haškom tribunalu ili vlastima neke druge države.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG