Dostupni linkovi

SARAJEVO


Strani suci Suda Bosne i Hercegovine upozorili su u ponedjeljak da su izloženi jakim pritiscima kojima bosanskohercegovački političari pokušavaju utjecati na njihov rad, a to se posebno čini sada kada je u predizbornoj kampanji.
U otvorenom pismu javnosti objavljenom u Sarajevu, suci Manfred Dauster i Finn Lynghjem ocijenili su da je krajnji cilj političke kampanje ukinuti Sud BiH koji ima zadaću procesuirati ratne zločine, te organizirani kriminal i korupciju.
"Nemoguće je ne primijetiti činjenicu da jedinstveni sud na državnoj razini predstavlja kost u grlu mnogih političara. ", stoji u otvorenom pismu sudaca Suda BiH, koji kao ilustraciju pritisaka navode nedavne tvrdnje premijera Republike srpske Milorada Dodika da se Sud BiH pretvorio u "sud za Srbe".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG