Dostupni linkovi

BEOGRAD


Sudjenje petorici pripadnika paravojne jedinice "SSkorpioni" za ratni zloccin kod Trnova 1995. godine, nastavljeno je danas posle letnje pauze svedoccenjem vesstaka da je ccetvorooptuzzeni Aleksandar Vukov, uprkos invaliditetu, sposoban da boravi u pritvoru.
Na poccetku sudjenja 20. novembra prossle godine, prvooptuzzeni, komandant "SSkorpiona" Slobodan Medich (39), izjasnio se da nije kriv po optuzznici da je naredio streljanje ssestorice srebrenicckih
Bossnjaka u mestu Godinjske Bare 16. ili 17. jula 1995. godine.
Krivicu za izvrssenje zloccina negirali su i pripadnici "SSkorpiona", Vukov, trecheoptuzzeni Aleksandar Medich (38) i petooptuzzeni Branislav Medich (36), dok je uccessche u zloccinu priznao
drugooptuzzeni Pero Petrassevich (36).
Optuzznica je podignuta na osnovu video snimka streljanja koji su napravili sami "SSkorpioni", a koji je prvi put javno prikazan na sudjenju Slobodanu Milossevichu pred Hasskim tribunalom u junu prossle godine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG