Dostupni linkovi

BRISEL


Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana ponovio je danas da su "bitno poboljssanje" u saradnji Srbije s Hasskim sudom i "povoljna ocena" tuzzioca Karle del Ponte uslov za obnovu pregovora EU i Beograda o sporazumu o pridruzzivanju i stabilizaciji.
Solana je, u saopsstenju posle razgovora sa srpskim ministrom finansija Mladjanom Dinkichem u Briselu, "pozvao Srbiju da svoju energiju usredsredi na sprovodjenje u julu usvojenog Akcionog plana za saradnju s Hasskim tribunalom".
Mladjan Dinkich je izjavio da je od ccelnika Evropske unije dobio podrssku za zzelju Srbije da u 2008. postane kandidat za cclanstvo u EU, pod uslovom da prethodno potpisse Sporazum o stabilizaciji i pridruzzivanju.
EU je prekinula pregovore sa Srbijom u aprilu zbog neizruccenja Ratka Mladica.
Visoki evropski predstavnik je "naglasio punu podrssku (izaslaniku UN za Kosovo) Martiju Ahtisariju i ohrabrio srpsku delegaciju da udje konstruktivno u predstojechu rundu pregovora" o Kosovu, navodi se u saopsstenju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG