Dostupni linkovi

ATINA


Ruski predsednik Vladimir Putin danas stizze u posetu Grcckoj, gde che sa tamossnjim zvaniccnicima razgovarati o projektu izgradnje naftovoda od Bugarske do Grccke, koji je u zastoju.
On cce sa grcckim premijerom Kostasom Karamanlisom i predsednikom Bugarske Georgijem Parvanovom potpisati deklaraciju o izgradnji naftovoda u koji che biti ulozzeno milijardu evra.
Predvidjeno je da naftovodom Burgas-Aleksandropolis, duzzine 280 kilometara, nafta iz Rusije bude dopremana direktno do jugoistoccne Evrope.
Izgradnju tog naftovoda do sada je usporavala politiccka neodluccnost, nedoumice oko finansiranja projekta i predlozi drugih ruta kojima bi trebalo da ide naftovod - od Konstance od Trsta, preko Pancceva i Omissalja, i od Burgasa do Valone u Albaniji, za koji su americcke firme saccinile studiju izvodljivosti.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG