Dostupni linkovi

BEOGRAD


Pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu danas se posle letnje pauze nastavlja sudjenje petorici pripadnika paravojne jedinice "SSkorpioni" optuzzenih za ubistvo ssestorice srebrenicckih Muslimana kod Trnova 1995. godine.
Na poccetku sudjenja 20. novembra prossle godine, prvooptuzzeni, komandant "SSkorpiona" Slobodan Medich (39), izjasnio se da nije kriv po optuzznici da je naredio streljanje zarobljenika u mestu Godinjske Bare 16. ili 17. jula 1995. godine.
Krivicu su negirali i trecheoptuzzeni Aleksandar Medich (38) i petooptuzzeni Branislav Medich (36), dok je uccessche u zloccinu priznao drugooptuzzeni Pero Petrassevich (36).
Optuzznica je podignuta na osnovu video snimka streljanja koji su napravili sami "SSkorpioni", a koji je prvi put javno prikazan na sudjenju Slobodanu Milossevichu pred Hasskim tribunalom u junu prossle godine.
Ubijeni su Srebreniccani Safet Fejzich (17), Azmir Alishpahich (17), Sidik Saltich (36), Smail Ibrahimovich (35) i Saib Salkich (20), dok ssesta zzrtva streljanja joss nije identifikovana.
XS
SM
MD
LG