Dostupni linkovi

TBILISI


Gruzijski vojni helikopter, kojim se vozio i ministar unutrašnjih poslova Irakli Okruashvili vratio se u Tbilisi, nakon što je na njega otvorena vatra iznad Južne Osetije. Letjelica je oštećena paljbom iz automatskog oružja, ali niko od putnika i članova posade nije povrijedjen.
Ranije danas vlasti Južne Osetije koja je jednostrano proglasila nezavisnost od Gruzije su saopštile da su oborile helikopter nakon što je ušao u njihov zračni prostor . Gruzija je optužila Rusku vojnu komandu da je umiješana u napad separatista Južne Osetije na helikopter. " Ovo je još jedna provokacija režima iz Šinvalija i ruskih mirovnjaka rasporedjenih u zoni gruzijsko-osetijskog konflikta", izjavio je premijer Gruzije Zurab Nogaideli.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG