Dostupni linkovi

TEHERAN


Razmjere holokausta u Drugom svjetskom ratu su "pretjerane", izjavio je danas portparol iranskog Ministarstva vanjskih poslova Hamid Asefi.
"Vidio sam neke nacističke logore u Istočnoj Njemačkoj i Poljskoj kada sam bio ambasador i, po mom mišljenju, to je sve vrlo pretjerano", rekao je Asefi na Press konferenciji On je, povodom održavanja konferencije o holokaustu koja je u decembru zakazana u Teheranu, rekao da je broj žrtava holokausta "daleko od onoga što je objavljeno".
Reagirajući na ovu izjavu, generalni sekretar Ujedinjenih naroda Kofi Annan je u Teheranu novinarima kazao da je Holokaust tragična i neupitna istorijska činjenica. "Tako se prema tome trebamo i odnositi, prihvatiti tu činjenicu i učiti djecu o II svjetskom ratu, kako bi se osigurali da se više nikada ne ponovi", kazao je Anna u Teheranu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG