Dostupni linkovi

TEHERAN


Oko 30 putnika i cclanova posade je poginulo u požaru koji je izbio prilikom sletanja aviona u Mašadu na severoistoku Irana.
Lokalni mediji su prethodno javili da je stradalo 90 lica i strahovalo se da je bilo joss zzrtava koje su se ugussile od dima, medjutim spasilaccke sluzzbe uspele su nakon izbijanja pozzara da spasu veccinu putnika i cclanova posade od ukupno 147 koliko ih je bilo u avionu marke Tupoljev –154 starom oko 25 godina. Predstavnik Iranske agencije za civilni vazdussni saobraccaj, saopsstio je da je mogući uzrok nesreće pucanje gume na točkovima aviona prilikom sletanja i da se najverojatnije radi o grešci pilota.
Avionske nesrecce u Iranu su uccestale jer je zbog sankcija SAD ova zemlja spreccena da nabavlja nove letilice na Zapadu, pa je prinudjena da nabavlja zastarele varijante iz zemalja bivsseg Sovjetskog Saveza.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG