Dostupni linkovi

HAG


Bivsem zatvorskom strazaru Oslobodilacke vojske Kosova (OVK) Haradinu Bali danas je iz humanitarnih razloga odobreno privremeno pustanje na slobodu, saopsteno je iz Tribunala.
Odlukom Zalbenog veca, Bali, koji je u novembru prosle godine osudjen na 13 godina zatvora za ucestvovanje u ubistvu zatvorenika i druge zlocine na Kosovu, dozvoljeno je da prisustvuje pomenu i
Ovo je drugi put da je Bali odobreno privremeno pustanje na slobodu iz Medunarodnog suda, nakon sto mu je od 23. do 27. aprila bilo dozvoljeno da otputuje na Kosovo kako bi prisustvovao pomenu kcerki.

BEOGRAD
Marko Kljajević, predsednik Sudskog veća u procesu za ubistvo srpskog premijera Zorana Djindjića podneo je zahtev za prestanak sudske duzznosti, potvrdjeno je danas iz Vrhovnog suda Srbije.
Ukoliko Skupština Srbije u roku od 30 dana ne donese odluku o Kljajevićevom zahtevu, automastki mu prestaje sudska duzznost.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG