Dostupni linkovi

TEHERAN


Iranska državna televizija je objavila da je najmanje 80 ljudi poginulo u požaru koji je izbio tijekom slijetanja aviona u Mashadu na sjeveroistoku Irana.
Avion sa 147 putnika i članova posade je bio marke Tupoljev –154 star oko 25 godina. Predstavnik Iranske agencije za civilni zračni promet objavio je kako je mogući uzrok nesreće pucanje gume na točkovima aviona prilikom slijetanje i da se najvjerojatnije radi o grešci pilota. Policija je priopćila da je za sada pronadjeno oko 50 tijela. Istraga o točnom broju poginulih i uzrocima nesreće se nastavlja.
SARAJEVO
U BiH je službeno počela predizborna kampanja koja će trajati do 29. rujna u ponoć. Izborna šutnja na snagu stupa 30. rujna, dan uoči Općih izbora. Na izborima za Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika i potpredsjednike RS, Narodnu skupštinu RS, Predstavnički dom Parlamenta FBiH i skupštine kantona u FBiH registrirano je 36 partija, osam koalicija i 12 nezavisnih kandidata. Centralna izborna komisija BiH ranije je upozorila da će poduzeti rigorozne mjere prema onima koji se u kampanji budu koristili jezikom mržnje i poticali na nasilje.
Pravo glasa ima 2.736.886 birača , što je za 15 posto više nego na lokalnim izborima 2004. godine.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG