Dostupni linkovi

SARAJEVO


U BiH je službeno počela predizborna kampanja koja će trajati do 29. rujna. Izborna šutnja na snagu stupa 30. rujna, dan uoči Općih izbora. Na izborima za Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika i potpredsjednike RS, Narodnu skupštinu RS, Predstavnički dom Parlamenta FBiH i skupštine kantona u FBiH registrirano je 36 partija, osam koalicija i 12 nezavisnih kandidata. Centralna izborna komisija BiH ranije je upozorila da će poduzeti rigorozne mjere prema onima koji se u kampanji budu koristili jezikom mržnje i poticali na nasilje.
Pravo glasa ima 2.736.886 birača , što je za 15 posto više nego na lokalnim izborima 2004. godine.

PRIŠTINA
Predstavnici Njemačke od danas će biti na čelu međunarodne civilne i vojne uprave Kosova. Mjesto šefa UNMIK-a preuzima diplomat Joackim Ruecker, dok će zapovjednik KFOR-a postati general Roland Kather. Ruecker i Kather će, po ocjeni njemačkih analitičara, brinuti o Kosovu u razdoblju u kojem bi se mogle donijeti ključne odluke o budućem statusu pokrajine koja je od 1999. pod protektoratom UN.

PRIŠTINA
Skupština Kosova će danas održati sjednicu na kojoj će je pregovarački tim Kosova obavjestiti o dosadašnjem tijeku pregovora o budućem statusu.
XS
SM
MD
LG