Dostupni linkovi

CETINJE


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas da je u Crnoj Gori ukinuta regrutna obaveza i obaveza služenja vojnog roka.
Odluka o profesionalizaciji Vojske u Crnoj Gori objavljena je nakon sastanka Vujanovića sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore generalom Jovanom Lakčevićem na Cetinju.
Svi vojnici koji su sada u Vojsci Crne Gore vratiti će se kućama do 5. rujna.

DEN HAAG
Haški sud je proglasio krivim splitskog novinara Josipa Jovića za ometanje pravde i kršenje naloga Haškog suda i naredio mu da plati kaznu od 20.000 eura u roku od 30 dana.
Jović, optužen za nepoštivanje suda zbog objave identiteta i iskaza zaštićenog svjedoka sa sudjenju Tihomiru Blaškiću u "Slobodnoj Dalmaciji", je najavio da će se žaliti na presudu.
U vrijeme objave iskaza Stjepana Mesića, tada zaštićenog svjedoka, Jović je bio glavni urednik "Slobodne Dalmacije" , te je nastavio objavljivati djelove transkripta svjedočenja i nakon što ga je sud pozvao da to prestane činiti.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG