Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski predsjednik Filip Vujanović objavio je da se crnogorska vojska od danas profesionalizira. " Mladi u Crnoj Gori će ubuduće umjesto vremena provednog u vojsci moći nastaviti školovanje, radno se angažirati, ili se posvete nekim drugim korisnim aktivnostima. Odluku o ukidanju regrutne i obaveze slućenja vojnog roka doživljavam kao kvalitetnu reformu vojske koja će ove godine biti u Partnerstvu za mir", rekao je Vujanović.

DEN HAAG
Haški sud je proglasio krivim splitskog novinara Josipa Jovića za ometanje pravde i kršenje naloga Haškog suda i naredio mu da plati kaznu od 20.000 eura u roku od 30 dana.
Jović, optužen za nepoštivanje suda zbog objave identiteta i iskaza zaštićenog svjedoka sa sudjenju Tihomiru Blaškiću u "Slobodnoj Dalmaciji", je najavio da će se žaliti na presudu.
U vrijeme objave iskaza Stjepana Mesića, tada zaštićenog svjedočka, Jović je bio glavni urednik "Slobodne Dalmacije" , te je nastavio objavljivati djelove transkripta svjedočenja i nakon što ga je sud pozvao da to prestane činiti.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG