Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Šesnaestogodišnjem Albancu A.D. osumnjičenom za napad bombom na kafić "Dolce vita" u sjevernoj Mitrovici odredjen je pritvor od 30 dana, potvrdila je Kosovska policijska služba.
A.D. se od jučer nalazi u zatvoru za maloljetnike i žene u Ljipljanu.
U ovom incidentu u subotu uvečer povrijedjeno je devet osoba. Pomenuti napad necce imati posljedice po pregovore o statusu Kosova, izjavila je šefica američke kancelarije u Prištini Tina Kajdanki.

PRIŠTINA
Glavni Štab Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK) osudio je bombaški napad u Mitrovici. On zahtijeva od organa reda da rasvijetle taj incident i da krivce izvedu pred lice pravde.
Korpus je istovremeno pozvao gradjane Kosova da sačuvaju hladnokrvnost u ovim, kako se navodi, "izuzetno značajnim trenucima i procesima kroz koje Kosovo prolazi i da svi zajedno doprinesu
izgradnji tolerantnog i perspektivnog društva".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG