Dostupni linkovi

TEL AVIV/NAKURA


Generalni sekretar UN-a Kofi Annan stigao je u utorak popodne u Izrael. On cce sa premijerom Ehudom Olmertom razgovarati o primirju s Hezbollahom.
Najavljena je i Ananova poseta porodicama trojice izraelskih vojnika koje je otela libanska siitska milicija Hezbollah i naoruzane palestinske grupe u pojasu Gaze.
Nakon toga generalni sekretar UN cce se susresti sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abbasom.
Pre podne, Anan je pozvao tokom posete UN-ovim snagama u juzznom Libanu Hezbolah i Izrael da uklone prepreke za uspostavljanje primirja.
"Imamo ssansu da preokrenemo sadassnju situaciju u trajno primirje, da izgradimo Liban koji cce biti u istinskim miroljubivim odnosima sa Izraelom", kazao je Anan.
On je istakao da situaciju otezzava joss uvek nerazjassnjen sluccaj dvojice izrarelskih vojnika koje je Hezbolah zarobio, ssto je 12. jula izazvalo 34-dnevni rat Izraela i Hezbollaha, kao i izraelska vazdussna i pomorska blokada Libana.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG