Dostupni linkovi

HAG


Odbrana generala Vojske Republike Srpske Stanislava Galicha tvrdila je danas pred Hasskim tribunalom da on nikada nije namerno ciljao civile u tom gradu.
Zastupnici optuzzbe, koja se takodje zzalila na presudu od 20 godina zatvora izreccenoj 2003., tvrdili su, nasuprot tome, da je Sarajevsko-romanijski korpus VRS pod Galichevom komandom tokom dve godine, 1992-94, sprovodio sistematsku kampanju terorisanja civila u Sarajevu, artiljerijskim i snajperskim napadima, kako bi skrssio njihov otpor.
Apelaciono veche Fausta Pokara (Pocar), koji je i predsednik Hasskog tribunala, doneche naknadno odluku o zzalbama odbrane i optuzzbe.

NOVI SAD
Komisija Skupsstine Novog Sada raspravljache o inicijativi za promenu imena Ulice Zorana Djindjicha, najavila je njena predsednica Biljana Malovich.
Socijalisticcka partija Srbije (SPS), cciji je funkcioner i Malovicheva, ranije je najavila da che komisija raspravljati i o
njihovoj inicijativi da pokojni predsednik SPS-a i Srbije Slobodan Milossevich dobije ulicu u Novom Sadu.
Po Zoranu Djindjichu ulica je nazvana 2003. godine, u vreme dok je na vlasti u Novom Sadu bila koalicija Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Od jeseni 2004. godine, vlast u gradu ima koalicija Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i SPS-a.
XS
SM
MD
LG